Senioren en starters makelaar

 

Veel senioren die verhuizen, weten en willen graag een woning die is al goed voorbereid is op wijzigingen in de gezondheid vanwege het ouder worden. Dit onderdeel van mijn werkzaamheden vraagt om specifieke kennis en ervaring. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in de huisvesting voor senioren. Ik heb daarmee meer kennis en ervaring met woningaanpassingen. Deze zijn van uiterste belang om zo lang mogelijk met behoud van comfort en woongenot in de eigen woning te kunnen blijven wonen.

Mantelzorgwoningen zijn volwaardige woningen, ze zullen in de toekomst echt steeds vaker gebruikt worden als luxe seniorenwoningen en inmiddels zie je ze ook terugkomen als Tiny Houses, voor de starters.
De zelfredzaamheid wordt steeds belangrijker in onze vergrijzende samenleving en heeft gevolgen voor hoe we wonen.
Monique begeleidt senioren maar ook starters met en zonder een zorgbehoefte bij het vinden van woonoplossingen, zoals de “mantelzorgwoning”.

Ik help u met het aanvragen van de vergunning. Indien u een mantelzorgwoning nodig heeft en de bestemming mantelzorg is, dan lukt het vaak om snel een vergunning te verkrijgen. Wanneer er geen vergunning voor de mantelzorgwoning wordt verleend zullen er voor u geen kosten zijn!  De vergunningsvrije mantelzorgwoningen worden volgens het bouwbesluit gebouwd. Indien u hiervoor in aanmerking komt worden benodigde voorzieningen zoals thuiszorg desgewenst ook voor u aangevraagd.

Kijk hieronder naar een korte film impressie van Boekschrijfster en mantelzorgster Heleen van Rooijen.

Haar moeder die een Mantelzorgwoning bewoont.

You tube fragment: “het doet zo’n zeer” 1234428_436738713111010_374500133_n

Bij het kopen van een huis:

Als u wilt weten of een woning voldoet aan deze eisen, of dat een verbouwing daar verandering in kan aanbrengen.

Mijn kennis hierover heb ik door eigen ervaring opgedaan ik heb zelf enkele medische beperkingen waardoor mijn woning en tuin al diverse aanpassingen heeft.

Verder heb ik speciale cursussen gedaan onder andere bij “Ouder worden in eigen huis”  in het bijzonder gericht op woningaanpassingen en domotic. Daarnaast de bijkomende zaken als aanvragen van subsidies aanvragen hulp en zorg en huisvestingsvergunningen.

Er is dus veel kennis in huis om te adviseren, te ontwerpen en te begeleiden. Voor de keuze van hulpmiddelen kan ik u ook van dienst zijn. Zo kan ik iedereen van dienst zijn die iets met huisvesting voor ouderen of mensen met een handicap te maken heeft, van bewoners van huur- en koopwoningen tot projectontwikkelaars die (in het buitenland) woningen voor senioren willen gaan bouwen. Ik heb geen vaste relaties met leveranciers.

 

Wij hebben samenwerking met Woonz, specialist op wonen, service en zorg voor senioren.

Nieuwe stijl makelaardij Timmermans: uw bestaande woning is onze zorg!

 

Voor de provincie Noord Holland, West Friesland Hoorn Medemblik en Enkhuizen kunt u mij zeker als adviseur Seniorkeurmakelaar inschakelen.

Wilt u weten wat ik voor u betekenen? Maak dan via onderstaande contactformulier een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactformulier