Seniorenhuisvesting, wij zijn lid van Huisvesting op Maat

Het is in deze tijd goed om na te denken over uw wooncarrière. De vereniging Huisvesting Op Maat (HOM) waar kennis en ervaring op het gebied van aangepaste huisvesting wordt uitgewisseld is hiervoor in het leven geroepen. Makelaars hebben de handen ineengeslagen en deze vereniging vorig jaar opgericht. Monique Timmermans is aangesloten adviseur en medeoprichter van HOM, zij helpt u daarom maar wat graag op weg naar een aangepast en veilig thuis. Of u nu van plan bent om te verhuizen of juist langer in uw huidige woning te blijven wonen, het is belangrijk om kritisch naar de woning te kijken. Als u daar nu al aandacht aan besteedt dan heeft u daar straks alleen maar veel gemak van. Want met het ouder worden veranderen behoeften en ook de eisen aan uw woning, hulpmiddelen en ondersteuning. Als adviseur van HOM mag u meer verwachten dan dat van een traditionele makelaar, zo helpen wij u onder andere ook met:

• Advies over het levensloopbestendige aanpassing van de huidige woning;
• Het vinden van een geschikt alternatief en bemiddelen in de aankoop;
• Bemiddeling bij aankoop, of bij huur en plaatsing van een mantelzorg woning;
• De verkoop van de huidige woning;
• Het organiseren/assisteren bij de verhuizing en de inrichting.

Naar een andere woning: Hebt u een andere woning naar wens op het oog hulp en deskundig bemiddelen. Beoordelen of de nieuwe woning geschikt is en wat er eventueel nog aan gedaan moet worden. Van A tot Z begeleiding, desgewenst regelen we een snelle verkoop van uw huidige woning. Ondersteuning en luisteren c.q. inventariseren naar alle behoeften. Daarbij begeleiding om de veranderingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. U moet hierbij denken aan de eventuele woningaanpassing inclusief de nodige veiligheidsmaatregelen, de inrichting en alle zaken welke bij een verhuizing komen kijken. Ook als u een nieuwbouwwoning gaat betrekken nemen wij u veel zorg uit handen.

Comfortabel ouder worden: Iedereen wil eenmaal op leeftijd gekomen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. In de huidige woning, dankzij de nodige aanpassingen, of in een andere koop- of huurwoning is Monique van Nieuwe Stijl Makelaardij Timmermans gespecialiseerd in alles wat u nodig heeft om comfortabel oud(er) te worden in een zelfstandige woonsituatie. Samen met u maken wij een plan van aanpak en adviseren u desgewenst bij het verkrijgen van een passende financiering.

Woning aanpassen: Wij doen méér dan u van een traditioneel makelaar gewend bent. Het gaat ons in eerste instantie niet om het kopen of verkopen van een woning. Wij beginnen met het inventariseren van uw wensen en mogelijkheden. Wanneer wij in gezamenlijk overleg uitkomen op het aanpassen van de huidige woning, worden hiervoor specialisten aangetrokken, zoals architecten, bouwkundigen en ergotherapeuten. Voor betaling van de kosten zijn speciale hypotheken te regelen.2014-10-04 22.15.12

Mantelzorgwoning
Vanuit diverse samenwerkingsverbanden met mantelzorgwoningbouwers en ergotherapeuten kunnen wij ook bemiddelen bij de levering en plaatsing van een mantelzorgwoning. De mantelzorgwoning is een huis als alle andere, met woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en klein halletje. Met gewoon een stenen buitenkant, betonnen vloer, dubbelglas, hardhouten kozijnen en eigen verwarming en koeling. Toch heeft de mantelzorgwoning 3 bijzondere eigenschappen:

• Dankzij uitgebreide voorbereidingen af fabriek is de mantelzorgwoning binnen een paar uur op locatie geplaatst.
• Deze woning is verplaatsbaar, na gebruik verhuist de woning steeds naar een andere locatie.
• De woning zit vol handigheden om alleen zo nodig, veel zorgvoorzieningen te kunnen aanbrengen.

De mantelzorgwoning groeit mee met uw behoeften en is dus speciaal ontwikkeld om de bewoner en familieleden te ondersteunen in de wens om zo lang mogelijk, in de eigen sociale omgeving, te kunnen blijven wonen. De woning is waardevast omdat deze gebouwd is van duurzame, kwalitatief hoogwaardige, natuurlijke materialen. Hierdoor gaat de woning tientallen jaren mee, net als een “gewoon” huis de woning voldoet aan alle eisen voor permanent te bouwen nieuwbouwwoningen en heeft energielabel A.

Vastgoedpro
Ons kantoor is aangesloten bij VastgoedPro, hiermee heeft u de absolute garantie dat u met een bekwaam en deskundig makelaarskantoor te maken heeft. Deze beroepsorganisatie is de organisatie waarin makelaars, taxateurs en andere vastgoed professionals verenigd en georganiseerd zijn. Om zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel te kunnen wonen, moet er veel tot in de puntjes geregeld zijn. Dit is het keurmerk van Nieuwe Stijl Makelaardij Timmermans. Wij kunnen uw project begeleiden en bemiddelen, van een bezichtiging tot en met de verhuizer of het inhuren van een klusjesman. Daarnaast kunt u bij ons vanzelfsprekend ook terecht voor alle advisering en begeleiding bij aankoop én verkoop van onroerende zaken. Of maak eerst eens kennis via een gratis waardebepaling. WIJ DOEN HET SAMEN!

ameland raften2VastgoedPRO-erkend-RGB LOGO

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit