De mantelzorgwoning-comfort is van vele gemakken voorzien. Dankzij de goede isolatie en het bijzondere systeem van verwarmen en koelen (met behulp van een luchtwarmtepomp) is er zowel in de winter als in de zomer een prettig binnenklimaat. De lucht wordt continu gefilterd en gereinigd. Door de vele ramen wordt mantelzorgwoning als licht en ruim ervaren.

In de mantelzorgwoning kan desgewenst veel met een afstandsbediening geregeld worden, zoals het licht, de afzuigkap in de keuken, de gordijnen, de deuren, het doorspoelen van het toilet. In het begin zijn dit soort zaken luxe, bij een toenemende zorgvraag wordt het regelmatig noodzaak. De mantelzorgwoning staat in principe los van de hoofdwoning, waarin vaak de zorgverstrekkers of de familieleden wonen. Indien gewenst is een ‘verbindingsgang’ tussen beide woningen eenvoudig aan te leggen.

Klikt u hier voor de Platte grond PasAan Aanleunwoning (L-vorm) 2014

,
Enthousiasme
Snelheid van reageren
Afspraken nakomen
Creativiteit
Marktkennis
Bel me terug

De mantelzorgwoning-comfort van Pas Aan heeft het predicaat “woonkeur” https://www.woonkeur-skw.nl/.

 

Dit betekent dat de woning van hoge kwaliteit is, voldoet aan belangrijke veiligheidseisen van brandweer en politie en milieuvriendelijk is. Indien u kiest voor de mantelzorgwoning-basis, dan zijn de meeste van genoemde voorzieningen als optie aan te brengen. Mantelzorgwoningen worden zowel neergezet bij een medische noodzaak, als om sociale redenen. Zolang er geen grote zorgvraag is, zijn er geen extra aan ziekte gerelateerde voorzieningen aangebracht. U merkt dan geen verschil met andere woningen. Wordt de zorgvraag groter, dan is deze woning daar wel op voorbereid.

De mantelzorgwoning is mede door ergotherapeuten ontwikkeld. Dit heeft geleid tot de volgende standaarduitrusting:

  • Overal is voldoende manoeuvreerruimte
  • Alle deuren zijn extra breed en er zijn nergens drempels
  • De keuken is elektrisch hoog-laag instelbaar
  • Alles in de badkamer is in hoogte en breedte instelbaar, zelfs het toilet
  • Veel kan met afstandsbedieningen geregeld worden
  • Basisinfrastructuur voor ICT-oplossingen

Bovenop deze standaardvoorzieningen kunt u de voorzieningen verder naar behoefte uitbreiden. Het is mogelijk dat het voorzieningenniveau hoger wordt dan in een verpleeghuis. In de mantelzorgwoning-basis is bij de indeling echt overal rekening gehouden met toegankelijkheid.

Meer informatie via Monique Timmermans tel.nr.: 06-27874207